jo en co interieur

Puzzelen met ruimte

Posted on Posted in Nieuws

Tiny houses is een beweging ontstaan in Amerika vanuit de groeiende behoefte om hypotheek vrij, duurzaam en zo zelfvoorzienend mogelijk te wonen. Inmiddels begint deze manier van leven en wonen ook in Nederland bekend te worden.

De afgelopen maand werd ik benaderd door een tv programmamaker met de vraag of ik  het ontwerp wilde maken voor het kleinste huis ter wereld (hierover later meer). Een waanzinnig leuke opdracht EN uitdaging die ik graag aannam. Waar let je op je moet gaan puzzelen met ruimte? De grootste uitdaging is om zo veel mogelijk functies op een kleine oppervlakte te integreren zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Zelf vind ik het dan ook nog belangrijk dat de boel er niet volgepropt uitziet en dat het geheel technisch uitvoerbaar is.

In het geval van mijn opdracht gaat het om een ruimte van een paar m2. En dat is ongeveer net zoveel als jij thuis overhebt voor die gedroomde werkplek of logeerkamer. Onder de trap, op zolder, in het tuinhuisje, de meeste van ons hebben wel zo’n plekje. Let er bij het maken van je plek op dat je het qua kleur en materiaalgebruik rustig houdt. Zorg er daarnaast voor dat het geheel er opgeruimd uitziet. Goede opbergmogelijkheden (bij voorkeur in een zelfde soort box/doos) zijn dus een must. Google eens op ‘small storage solutions’ voor ideeën.

Omdat ik nog niets mag laten zien van mijn eindresultaat blijft het deze keer bij mooie plaatjes ter inspiratie. Heb jij nu een plek in huis of tuin waar je een wens voor hebt maar geen idee hoe dit aan te pakken? Als interieurontwerper werk ik echt niet alleen met grote budgetten, kamers en huizen. Ook voor een kleine ruimte maak ik graag een mooi, goed doordacht plan.

jo en co interieur

vlnr:gravityhome, canadianhometrends

 

jo en co interieur
vlnr: blogspot, boligliv, bloglovin

 

jo en co interieur

vlnr: feedly, dielle, ellemaison, decouvrirlendroitdudecor

Foto header: C.O.Q Hotel Paris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *