Mogelijkheden en werkwijze

jo en co interieur

Van kleur naar ontwerp tot oplevering

Ieder mens is uniek en zo ook zijn woon eisen. Daarom is ieder interieurontwerp maatwerk. De onderstaande mogelijkheden geven een klein inzicht in werkwijze. Uiteraard is er daarnaast nog veel meer mogelijk. Mocht je hierover meer willen weten, neem dan gerust even contact op.

Interieurplan

Verbouwen, verhuizen of wil je het helemaal anders? Dan is een interieurplan wat je nodig hebt. JO&CO is gespecialiseerd in het ontwerpen van totaalplannen en (ver)bouwprojecten.
Iedere opdracht begint met een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek analyseren we samen de wensen, de ruimtes en de mogelijkheden. Op basis van dit gesprek stel ik een plan van aanpak en offerte op. Na een akkoord ga ik verder aan de slag. Een interieurplan bestaat uit:

  • een 2D plattegrond op schaal met meubelindeling
  • een moodboard voor sfeer en kleur
  • een eerste en een eindpresentatie

Het is mogelijk om dit advies uit te breiden met oa. een product voorstel en 3D visualisatie.

Kleur- & materiaaladvies

Kleur is een prachtig middel om een ruimte of de sfeer daarin te beïnvloeden. Bij kleuren denken de meeste mensen direct aan verf maar in een kleuradvies kijken we naar het complete plaatje en daarbij gaat het dus ook over behang, vloeren, raambekleding en accessoires. Voor een kleuradvies geef ik alles duidelijk op de plattegrond aan met kleurnummers. Van de geadviseerde kleuren en materialen blijven zoveel mogelijk stalen achter ter refentie.

Lichtplan

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van het interieur maar ook direct de moeilijkste. Wanneer je gaat (ver)bouwen kun je de verlichting geheel aanpassen naar de woonsituatie maar ook zeker binnen een bestaand interieur is er veel mogelijk. In een lichtplan houd ik rekening met lichtinval, functie en sfeer van de specifieke ruimte. Aan de hand van de plattegrond met meubel indeling maak ik een lichtplan met armaturen voorstel.

Maatwerk

Ondanks het enorme aanbod van meubels zijn er toch situaties waarin een kant-en-klaar meubelstuk niet mogelijk is. Door de plaats of specifieke wensen, denk aan de indeling van een kast, is een meubelstuk op maat dan dé oplossing. Het maken van maatwerk geeft ook vrijheid in materiaalkeuze waarmee we een uniek stuk kunnen maken dat perfect binnen het totaalbeeld past.

Bouw- en projectbegeleiding

Om de opdrachtgever de zorgen en stress van alle geregel uit handen te nemen, neem ik de realisatie en begeleiding van het project graag over. JO&CO zorgt ervoor dat er duidelijke offertes komen, coördineert en begeleidt de werkzaamheden en ben ik regelmatig op locatie om de voortgang te checken. Binnen mijn netwerk van ervaren vakmensen heb ik altijd de juiste partner voor de klus. Samen zorgen we ervoor dat het eindresultaat overeenkomt met het ontwerp en leggen we de lat nog net even hoger. De dubbele puntjes op de ï

Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan een interieurontwerp, lichtplan of maatwerk kom ik langs voor een kennismakingsgesprek. Doel van dit gesprek is niet alleen inzicht krijgen in de situatie, wensen en eisen maar ook om te zien of er een klik is.  Wanneer het over je huis gaat dan is het belangrijk dat je dat project aangaat met iemand die je begrijpt, qua smaak op hetzelfde niveau zit en waarbij je een prettig gevoel hebt. Omdat ik tijdens dit gesprek al veel informatie geef, de ruimte opmeet en fotografeer, reken ik voor dit gesprek €75,=. Wanneer je na ontvangst van de offerte mij de opdracht gunt,  wordt dit bedrag weer in mindering gebracht op het totaal.

De genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. reiskosten & parkeerkosten.