Mogelijkheden en werkwijze

Van interieurontwerp op maat tot realisatie in detail

Verbouwen, verhuizen of wil je het helemaal anders? JO&CO interieur is gespecialiseerd in het ontwerpen van totaalplannen en (ver)bouwprojecten. Die platte bouwtekening vertalen naar een fijn thuis. Graag ben ik vanaf het begin bij het project betrokken zodat ik mij zowel op het grote plaatje als op de details kan concentreren. Als professional overzie ik het gevolg van gemaakte keuzes en durf ik ook ingrijpende beslissingen te nemen zonder het budget uit het oog te verliezen. Het resultaat? Een stijlvol interieur dat functioneel en comfortabel is met een geheel eigen sfeer.

Onderstaande beschrijving geeft een inzicht in mijn werkwijze. Uiteraard is er daarnaast nog veel meer mogelijk. Mocht je hierover meer willen weten, neem dan gerust even contact op.

Werkwijze

Een interieur is heel persoonlijk, het moet je passen als een jas. Ieder project begint met kennismaken, inventariseren, kijken maar vooral ook luisteren. Tijdens een oriënterend gesprek analyseren we gezamenlijk de wensen, ruimtes en mogelijkheden. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte op. Na een akkoord op de offerte stellen we de planning op en start ik met schetsen, ontwerpen en inspireren.

Een interieurplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 3D indelingsontwerpen op schaal om het ontwerp goed te visualiseren
  • een moodboard voor sfeer en kleur
  • kleur en materiaal plan
  • productvoorstel
  • lichtplan inclusief gedetailleerd armatuur selectie

Het is mogelijk om dit advies uit te breiden met een 3D visualisatie.

Kleur- & materiaal

Kleur is een prachtig middel om een ruimtes te verbinden, de functies te benadrukken of de sfeer daarin te beïnvloeden en gaat veel verder dan een kleur op de muur. Goed gebruik van kleur zorgt voor eenheid in een huis in plaats van een losse verzameling spullen.
In het kleur en materiaal plan kijken we naar het complete plaatje en daarbij gaat het dus ook over behang, vloeren, raambekleding en het meubilair. Van de geadviseerde kleuren en materialen ontvang je zoveel mogelijk zelf ook de stalen.

Lichtplan

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van het interieur maar ook direct de moeilijkste. Wanneer je gaat (ver)bouwen kun je de verlichting geheel aanpassen naar de woonsituatie maar ook zeker binnen een bestaand interieur is er veel mogelijk. In een lichtplan houd ik rekening met lichtinval, functie en sfeer van de specifieke ruimte. Aan de hand van het interieurontwerp maak ik een lichtplan met armaturen voorstel zodat je straks de juiste verlichting op de juiste plek hebt.

Maatwerk

Het maken van maatwerk geeft de vrijheid om een uniek meubelstuk te ontwerpen dat perfect binnen het totaalbeeld past. Bij specifieke wensen, zoals de indeling van een kast of de materiaalkeuze, is een meubel op maat dé oplossing. Of het nu gaat om een wandmeubel met geïntegreerde tv en audio, een ronde keuken of bergruimte op onmogelijke plekken, met maatwerk is bijna alles mogelijk.

Bouw- en projectbegeleiding

Om de opdrachtgever de zorgen en stress van alle geregel uit handen te nemen, neem ik de realisatie en begeleiding van het project graag over. Binnen mijn netwerk van ervaren vakmensen heb ik altijd de juiste partner voor de klus. Zij weten precies hoe zij mijn ontwerpen perfect kunnen uitvoeren voor een eerlijke prijs. Samen zorgen we ervoor dat het eindresultaat overeenkomt met het ontwerp en leggen we de lat nog net even hoger. De dubbele puntjes op de ï

Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan een project kom ik langs voor een kennismakingsgesprek of doen we dit digitaal. Dit gesprek duurt 1,5-2 uur met als doel niet alleen inzicht krijgen in de situatie, wensen en eisen maar ook om te zien of er een klik is.  Wanneer het over je huis gaat dan is het belangrijk dat je dat project aangaat met iemand die je begrijpt, qua smaak op hetzelfde niveau zit en waarbij je een prettig gevoel hebt.
Voor dit gesprek reken ik €95,=. Wanneer je na ontvangst van de offerte mij de opdracht gunt,  wordt dit bedrag weer in mindering gebracht op het totaal.

De genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. reiskosten & parkeerkosten. 

Benieuwd naar wat ik voor jullie betekenen kan? Neem gerust even contact op en ik vertel je graag meer.