Nieuws

Kleuradvies

inspiratie JO en CO interieur kleur advies ontwerp Haarlem Noord-Holland

Afgelopen week was week van de kleur op de JO&CO Facebook pagina. Op deze manier wil ik laten zien dat kleur in het interieur op vele manieren toegepast kan worden. Naar aanleiding van uitgewerkte moodboards wil ik graag een paar tips delen om je naar een succesvolle metamorfose te leiden:

blog 28-3

1. Kleuren die dicht bij elkaar liggen creëren een rustige basis. Om ervoor te zorgen dat dit niet te saai wordt of overkomt als één grote brei, kun je het best 1 contrasterende kleur toevoegen. Denk hierbij niet alleen aan felle kleuren maar ook aan zwart. Die laatste uiteraard alleen wanneer dit ook echt contrasteert met de gebruikte kleuren.

2. Wanneer je graag een uitgesproken kleur aan je interieur wilt toevoegen, zeg ik DOEN!
Er zijn wel een paar regels die je in het achterhoofd moet houden om ervoor te zorgen dat het geen kermisattractie wordt.
* Vermijd grote contrasten. Dat leuke kastje van oma staat heel leuk voor je nieuwe groene muur maar maakt het, met alles erop en erin, wel een hoop gedoe. Schilder het kastje mee in dezelfde kleur als je muur en je hebt zomaar een prachtig geheel.
* Laat je nieuwe kleur ook hier en daar in accessoires terugkomen. Deze hoeven niet exact dezelfde kleur te zijn maar lichtere of donkerdere versies hiervan. Op deze manier maak je er weer een geheel van.

3. Wil je graag een pastel kleur in gaan zetten? Om ervoor te zorgen dat het niet zoet wordt en je partner het ook nog leefbaar vindt, combineer je pastels het best met stoere elementen als hout, leer, beton en metalen. Ook een ‘stoere’ tegenhanger als grijs of zwart naast je pastel werkt goed.

4. Als laatste tip, ik zei het al eerder, bedenk eens dat verf niet de enige tool is om kleur toe te passen. De laatste jaren zijn er zoveel mooie en bijzondere behangen op de markt gekomen. Verder kun je denken aan karpetten, textiel (bv. gordijnen) en kunst.

blog 25 mrt

En met al deze mogelijkheden tot je beschikking lukt het altijd om binnen ieder budget iets bijzonders neer te zetten. Kom je er zelf toch niet uit of heb je simpelweg de tijd niet om het allemaal uit te zoeken? Je weet me te vinden! Een kleuradvies van 2,5 uur kost €200 en dan heb je iets dat op maat voor jou gemaakt is.

Foto header: viendoraglass

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *