InterieuradviesNieuws

Pimp je hal

JO en CO interieur kleur advies ontwerp Haarlem Noord-Holland

Een eerste indruk maak je maar één keer en dat geldt dus ook voor je huis. Niet dat het het streven nu is om anderen te imponeren met je huis, je moet er vooral fijn wonen. Toch is de hal wel het visitekaartje van je huis. Denk maar eens na, als je bij een ander binnenstapt denk je wel meteen een idee te hebben wat er achter de volgende deur schuilt. Gek eigenlijk dus dat in de meeste huizen de hal vooral de plek is waar jassen, tassen, schoenen en wat we nog meer acuut kwijt moeten.

Toen je je huis kocht heb je waarschijnlijk de muren gesausd en een kapstok opgehangen en daar is het sindsdien bij gebleven. Jammer want er kan zoveel meer zonder dat het erg veel werk is en het resultaat is naast een mooi plaatje vooral ook een opgeruimde hal. En daar waar het mooi en opgeruimd is zul je ook minder snel weer troep maken!
Laat mij je nu inspireren en meteen ook wat praktische tips geven.

Zorg er allereerst voor dat je opbergruimte creëert. Dit kan in de vorm van een kastje, bakken of een bankje met klapdeksel. Wanneer dat wat je ook doet sterk genoeg is om op te zitten, houd je bv. de schoenen ook bij de opbergplek en zullen ze minder snel rond gaan slingeren.

Hal met lambrisering

Door een deel van de muur in een andere (donkerdere) kleur te schilderen geef je niet alleen een leuk effect. Als je hiervoor afneembare muurverf of een lakverf gebruikt, bescherm je de muur meteen ook tegen strepen en vlekken van bv. schampende tassen.

Hal met houten kistjes

Denk ook eens verder dan de Ikea gids. Leuke houten kratjes, een oude ladder of pallet kunnen prima dienst doen als jouw eigen gepimpte hal stalling.

Niet iedereen is gezegend met een grote ruime hal. Toch is er van een kleine, smalle hal ook nog genoeg leuks te maken. Truc is om de ruimte groter te doen lijken. De makkelijkste manier is met spiegels aan muren die haaks op de voordeur staan (hier is de reflectie en dus het effect het grootst). Verder kun je denken aan breedte strepen op de muur en/of vloer en de voordeur in een contrasterende kleur. Opbergen kun je hier het best doen in schoenenkastjes. Deze zijn minder diep dan een kast en dus perfect voor een smalle ruimte.

Hal smal

Dat de hal zich prima leent om een spetterende eerste indruk te geven laten de laatste twee foto’s zien. Ik ben zelf helemaal weg van de eerste met zijn eigen samengestelde fotobehang en zou graag eens zo’n toffe muur maken. Misschien wel bij jou? … of heeft mijn eigen hal weer eens een make over nodig?

Hal bijzonder

vbnd,vlnr: etsy/ pinterest/karwei/dustjacketattic/atelierrueverde/pinterest/apartmenttherapy/vtwonen/hansmossel

Foto header: luz light buenasnoches interiordesign on Instagram

2 gedachten over “Pimp je hal

  1. Dag Marja,
   Sorry dat ik je zo laat antwoord maar je vraag was in de spambox beland. Het fotobehang is van http://www.storiesonthewall.nl onder de naam Droomdieren. De afmeting is 260x243cm en kost €299. De maten en afbeelding is tevens op bestelling aan te passen.
   Creatieve groet,
   Jolanda, JO&CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *