Nieuws

Puzzelen met ruimte

JO en CO interieur kleur advies ontwerp Haarlem noord holland

Tiny houses is een beweging ontstaan in Amerika vanuit de groeiende behoefte om hypotheek vrij, duurzaam en zo zelfvoorzienend mogelijk te wonen. Inmiddels begint deze manier van leven en wonen ook in Nederland bekend te worden.

De afgelopen maand werd ik benaderd door een tv programmamaker met de vraag of ik  het ontwerp wilde maken voor het kleinste huis ter wereld (hierover later meer). Een waanzinnig leuke opdracht EN uitdaging die ik graag aannam. Waar let je op je moet gaan puzzelen met ruimte? De grootste uitdaging is om zo veel mogelijk functies op een kleine oppervlakte te integreren zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Zelf vind ik het dan ook nog belangrijk dat de boel er niet volgepropt uitziet en dat het geheel technisch uitvoerbaar is.

In het geval van mijn opdracht gaat het om een ruimte van een paar m2. En dat is ongeveer net zoveel als jij thuis overhebt voor die gedroomde werkplek of logeerkamer. Onder de trap, op zolder, in het tuinhuisje, de meeste van ons hebben wel zo’n plekje. Let er bij het maken van je plek op dat je het qua kleur en materiaalgebruik rustig houdt. Zorg er daarnaast voor dat het geheel er opgeruimd uitziet. Goede opbergmogelijkheden (bij voorkeur in een zelfde soort box/doos) zijn dus een must. Google eens op ‘small storage solutions’ voor ideeën.

Omdat ik nog niets mag laten zien van mijn eindresultaat blijft het deze keer bij mooie plaatjes ter inspiratie. Heb jij nu een plek in huis of tuin waar je een wens voor hebt maar geen idee hoe dit aan te pakken? Als interieurontwerper werk ik echt niet alleen met grote budgetten, kamers en huizen. Ook voor een kleine ruimte maak ik graag een mooi, goed doordacht plan.

jo en co interieur

vlnr:gravityhome, canadianhometrends

 

jo en co interieur
vlnr: blogspot, boligliv, bloglovin

 

jo en co interieur

vlnr: feedly, dielle, ellemaison, decouvrirlendroitdudecor

Foto header: C.O.Q Hotel Paris

Een gedachte over “Puzzelen met ruimte

  1. Ik zelf woon ook erg krap 30m2.. en het was dan ook zeker even puzzelen met de ruimte! Ik heb dan ook advies gevraagd bij diverse vrienden en bedrijven. Uiteindelijk denk ik dat het erg leuk is geworden, maar het was me toch een klus ! ik heb nu een tweepersoons hoogslaper met daaronder een bureau (mini kantoortje) een keukentje met aan de andere kant een bar waar je aan kunt eten (dus geen aparte eettafel/kamer) en dan een reguliere woonkamer met wel een slaapbank, mochten er mensen blijven slapen en een poef met dienblad als tafeltje. Ik hou erg van accessoires en heb dan ook de muren vol hangen met posters en de grond vol met planten. Als raamdeco heb ik gekozen voor lichte horizontale jaloezieën van jaloezieenexpert, ik had gelezen bij de gamma dat dat er voor zorgt dat mijn kamer groter lijkt? Nogal een lang verhaal, maar hopelijk hebben jullie een beetje een beeld van hoe mijn kleine studio er uit ziet haha~!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *